NEDERLANDSFRANÇAIS

‘Koffie uit een blauw kopje geeft de lekkerste smaak’

HLN.be
09/12/2014

Blog A Koffiekopje Blauw

Koffie doet het hart van heel wat mensen sneller slaan. Letterlijk en figuurlijk. Koffie is in Nederland ‘gewoon’ trendy op dit moment. Alleen maar denken aan een heerlijk warme kop koffie, kan je al doen watertanden. Dat klinkt je vast wel bekend in de oren? Maar smaakt je koffie wat bitterder dan normaal en hou je daar niet van? Dan kan het aan de kleur van je kopje liggen: een blauwe koffiekop levert volgens wetenschappers de lekkerste koffie op.

Let jij op de kleur van je koffiekopje wanneer je koffie drinkt?

Volgens heel wat wetenschappers zou de kleur van je mok een grote invloed hebben op de smaak van koffie. Een witte kop zou ervoor zorgen dat de koffie extra bitter smaakt terwijl een doorzichtige koffiekop de zachtere smaken van koffie teweegbrengt. Maar wil je het beste van twee werelden? Kies dan voor een blauwe koffiekop: op die manier komt de koffie perfect tot zijn recht en smaak je zowel de bittere als zoete toetsen.

HET SMAAKVERSCHIL KOMT VOORAL DOOR HET CONTRAST TUSSEN DE KLEUR VAN JE KOFFIEKOPJE VERSUS DE KLEUR VAN JE KOFFIE

Het smaakverschil zou vooral uitgelokt worden door het contrast tussen de kleur van je koffiekopje en de kleur van de koffie. Bruin en wit contrasteren te fel met elkaar waardoor de bittere toetsen extra geaccentueerd worden. Bij een doorzichtig koffiekopje valt de bittere associatie dan weer weg en word je overdonderd door een zoete ervaring. Maar net omdat bruin de ‘complementaire’ kleur van blauw is, smaakt het goedje extra goed in een blauw kopje.

HLN.be