NEDERLANDSFRANÇAIS

Vergeet dat irritante wekkergeluid, hier is de koffiewekker

vr 01/08/2014 - 12:13 Pieterjan Huyghebaert

Wekkers met geluid of met licht zijn al langer op de markt, maar wat denkt u van wakker worden door de heerlijke geur van vers gezette koffie? Een Britse designer bedacht de combinatie van wekker en koffiezetmachine.

Wekkerfabrikanten hebben de neiging om te focussen op wekkers die veel - en liefst irritant - lawaai maken. De laatste jaren zijn ook steeds meer wekkers op de markt die licht geven, kwestie van opstaan niet aan één zintuig over te laten. Een Britse designer heeft nu een wekker gecreëerd die - onder meer - met geur werkt. Zeg nu zelf, wat is er nu zaliger dan wakker worden met een heerlijk kopje koffie?

De wekker zetten wordt zo voortaan gecombineerd met koffiezetten. Iedere avond moet de machine immers met koffie en water worden gevuld. Op het instelde tijdstip begint de koffiemachine koffie te maken. In het reservoir waarin het water gekookt wordt, bevinden zich kleine metalen balletjes die zachtjes met het water rond zweven en tikken tegen de wand. Het is de combinatie van dit geluid en de geur van verse koffie die de slaper uiteindelijk uit dromenland moet halen.

Reporters
Reporters