NEDERLANDSFRANÇAIS

5 motieven om dagelijks koffie te drinken 

GELEZEN OP Koffie.Blog.nl

Door Dirk Bosman op 


Blog A Rode kopjes koffieKLEINKoffiedrinken is momenteel weer hot en hip. Dat wist jij natuurlijk al heel lang. Lees de onderstaande 5 motieven waarom koffiedrinken helemaal ok is. Zie het als een hart onder je riem, dat je gewoon heel goed en buitengewoon gezond bezig bent. Binnenkort komen we natuurlijk met Deel 2. Tot dan of eerder. Wees hoe dan ook welkom!

 

1.      KOFFIEDRINKEN MAAKT SLIM

Een goedgevulde mok koffie gaat er prima in als je een nacht hebt doorgehaald, toch? Deze shot houdt je niet alleen wakker, maar maakt je ook scherper. Volgens CNN zorgt koffie er namelijk voor dat je hersenen efficiënter en slimmer te werk gaan. Hierdoor verbeteren complexe, intelligente functies als reactietijd, waakzaamheid, aandacht en logisch redeneren.

2.      KOFFIEDRINKEN MAAKT JE (SOMS) GELUKKIG

Mensen die vier of meer koppen koffie per dag drinken, verminderen de kans op depressiviteit met 10 procent ten opzichte van degenen die dat niet doen. Tenminste, volgens een onderzoek van het National Institute of Health (VS). Hoe dit kan? Deels door de antioxidanten, maar ook omdat koffie een antidepressieve werking heeft. Het stimuleert namelijk de productie van neurotransmitters als serotonine, dopamine en noradrenaline.

3.       KOFFIEDRINKEN BEVORDERT DE GEZONDHEID VAN JE LEVER

Een grootschalig onderzoek uit 2006, waar 125.000 mensen meer dan 22 jaar lang aan deelnamen, wees uit dat mensen die tenminste één kop koffie per dag drinken een kleinere kans op leverfibrose hebben. De levercirrose die daaruit voort kan komen (aandoening die kan leiden tot leverfalen en kanker) zou met wel 20 procent verkleind worden.

4.      KOFFIEDRINKEN ZORGT ERVOOR DAT JE EEN LAGERE KANS HEBT OP HUIDKANKER

Brigham and Women’s Hospital en Harvard Medical School volgden 112.897 mannen en vrouwen 20 jaar lang. Wat bleek? Vrouwen die meer dan 3 koppen koffie per dag dronken hadden een kleinere kans op het ontwikkelen van huidkanker dan de vrouwen die minder koffie dronken.

5.      DOOR KOFFIEDRINKEN WORDEN JE SPORTPRESTATIES VERBETERD

Cafeïne verhoogt het aantal vetzuren in je bloed, welke tijdens het sporten verbrand kunnen worden voor energie. De koolhydraten in je lichaam kun je dan bewaren voor later in je workout.

Bron: http://www.coffeeplanet.nl