NEDERLANDSFRANÇAIS

Kopje koffie per drone

GELEZEN OP ENGINEERINGNET.NL

4-11-2014

screencoffeecopter.jpg 

Het Amsterdamse A Lab laat via een quadcopter, ofwel een mini-drone, koffie bezorgen die via een speciaal hiervoor ontwikkelde app is te bestellen.

ENGINEERINGNET.NL - A Lab, een bedrijfscentrum in Amsterdam Noord, is voorzien van een quadcopter die is geprogrammeerd om op verschillende verdiepingen in het gebouw koffie te bezorgen.

Via een app wordt de bestelling doorgegeven aan de koffiebar op de begane grond, waarna de drone de koffie naar de verschillende kantoren brengt.

De Coffee Copter is voorzien van een stabilisator om de koffie zo recht mogelijk te houden tijdens het vliegen. De drone is door middel van 3D-algoritme geprogrammeerd om routes door het gebouw te kunnen vliegen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van object herkenning en bewegingsdetectie om mensen en objecten te ontwijken.

In het gebouw staan speciale landingspilaren waar de Coffee Copter op kan landen, om vervolgens een signaal af te geven dat de koffie klaar is om op te drinken. Er valt te kiezen tussen Americano, Espresso, Cappuccino of Koffie Verkeerd.

Verschillende bedrijven nemen deel aan het experiment. Zo ontwikkelde Unc In onder meer de app voor de koffie.

De ontwikkelaars zijn nu op zoek naar een investeerder om de Coffee Copter ook daadwerkelijk in productie te nemen. << (Lydia Heida) (foto: screenshot Vimeo - Coffee Copter)