NEDERLANDSFRANÇAIS

3 tips om met koffiebonen je uiterlijk te verbeteren

GELEZEN OP BLOG.nl

Door Dirk Bosman op 

Blog A Koffie maakt mooierKoffie is niet alleen goed om je in de morgen goed op gang te helpen, want  je kunt koffiebonen ook uitstekend gebruiken voor het verbeteren van je uiterlijk.

Lees de 3 tips ook even door en pas ze zeker snel ook bij jezelf toe!

GEZICHT

Koffie bevat veel antioxidanten die het verouderingsproces kunnen omkeren door toxines te elimineren en te beschermen tegen vrije radicalen. Deze stoffen vind je in vervuilde lucht en sigarettenrook. Meng twee eetlepels vers gemalen koffie met evenveel cacaopoeder, drie eetlepels volle melk en een lepel honing. Breng een lichte laag van dit mengsel op je gezicht aan. Laat het ongeveer 15 minuten inwerken en verwijder dan met een warm washandje.

HAAR

Koffie maakt je haar niet alleen zijdezacht. Wanneer je dit in je hoofdhuid masseert, stimuleert de koffie de haarfollikels om harder te werken. Hierdoor gaan je lokken sneller groeien. Zet een potje sterke koffie en voeg hier een half kopje water aan toe. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is. Neem dit drankje mee onder de douche en breng dit aan op je lokken. Zet dan een douchekapje op. Na 20 minuten mag je je haar uitwassen met warm water.

HUID

Waarschijnlijk heb je het zelf al ervaren, maar koffie werkt als een diureticum. Dus als je het op je huid aanbrengt, kunnen de koffiebonen vocht uit de vetcellen trekken. Hierdoor krimpen ze in volume en valt cellulite minder op. Meng een kopje gemalen koffie met een half kopje witte of bruine suiker en een kopje kokosolie. Was eerst je lichaam, masseer dan gedurende enkele minuten de probleemgebieden met de scrub en spoel met warm water.

Bronnen:  goedgevoel.be